Rudnik Arcelor Mittal povećava proizvodnju

Bez autora
May 05 2010

Murari Mukardži (Mukherjee), generalni menadžer rudnika Arcelor Mittal Prijedor, potvrdio je da će ova kompanija, zbog povećane potražnje željezara za rudom, zasigurno biti u prilici da za deset posto prebaci ovogodišnji plan proizvodnje težak 1,3 miliona tona koncentrata željezne rude. Možda čak postignu i više, jer postoje uvjeti da rade punom parom i bez ograničenja. I što je najvažnije, svi su motivirani da to i urade. Ove godine 85 posto proizvodnje ovog rudnika otići će prema željezari u Zenici, dok će ostatak biti plasiran kompanijama koje posluju u okviru Arcelor Mittala u Rumuniji, Češkoj i Poljskoj.

Rudnik Arcelor Mittal povećava proizvodnjuMurari Mukardži (Mukherjee), generalni menadžer rudnika Arcelor Mittal Prijedor, potvrdio je da će ova kompanija, zbog povećane potražnje željezara za rudom, zasigurno biti u prilici da za deset posto prebaci ovogodišnji plan proizvodnje težak 1,3 miliona tona koncentrata željezne rude.

- Možda čak postignemo i više, jer postoje uvjeti da radimo punom parom i bez ograničenja. I što je najvažnije, svi smo motivirani da to i uradimo - kazao je Mukardži.

Prema njegovim riječima, ove godine 85 posto proizvodnje ovog rudnika otići će prema željezari u Zenici, dok će ostatak biti plasiran kompanijama koje posluju u okviru Arcelor Mittala u Rumuniji, Češkoj i Poljskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik